Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2007 00:13 - моята ваканция
Автор: artanis Категория: Туризъм   
Прочетен: 1719 Коментари: 1 Гласове:
1



Високият звук от CNN малко ми пречи да си събера мислите, но колкото успея да се съсредоточа смятам да напиша за ваканцията си до тук. В момента съм в Прага, в един приятен хотел в един квартал, който прилича на работнически, но се строи и минават интересни трамваи. Тъкмо се върнах от вечеря, където храната беше нормална, а ресторантът беше мека форма на лош вкус - смесени постмодернизъм, класическа музика, интернет кафе и MTV на плосък екран. Но много ресторанти смесват противоречащи си стилове в София, да не говорим, че София е една съвкупност от противоречащи си архитектурни стилове.

В Прага е студено. Но пък летището беше модерно, а хората - приветливи. Много сме уморени и ние не знаем от какво. Пътувахме от Римини тази сутрин. В Римини беше чудесно. Плаж (малко комерсиална история, но все пак много добре), ситен пясък, чисто, солено море, слънце, вечерни забавления, морска храна, сладолед и чудесно изкарване. Имаше някакви прекъсвания на интернет, но като цяло беше добре, а за закуска имаше папая в плодовата салата. Също смокини и ананас. Жалко, че останахме само един ден. Беше прекрасно място. Дори намерихме някакъв магазин за български стоки навътре в градчето. Понякога ми липсва българската храна - особено сарми.

В Римини пристигнахме от Венеция като сменихме 3 експресни влака. Много хора пътуваха за морето и в последния влак вдигнахме някакви хора, които ни стояха на местата. Един черен човек също стана, но мястото не беше наше. После дойде едно момиче без място и седна, но черният човек се върна и вдигна момичето. Имаше и разни крещящи деца, но добре че пристигнахме бързо. Във Венеция за моя най-голяма изненада ми хареса. Намерих добър хотел, а стаята гледаше към Канале гранде. Чудесно място в хотел с малко объркана архитектура. И разходката във Венеция си я биваше, само дето ресторантите не бяха типично венециански, а от сорта на китаец собственик на пицария, но не беше лоша храната.

Момичето стигна до гениалното прозрение, че иска да бъде богата, за да ходи където си иска и прави каквото си иска. Решихме, че ние и сега горе-долу правим така. Приятно. Имахме и писмо от Арлийн и Майк. Те са готини.

И нещо странно. В предишен пост имам един отговор, че ако питам някой как е в България, но не се интересувам как е, то аз съм лицемер и ако в Италия това е нормално, то в България трябва наистина да се интересуваш как е отсрещната страна, за да зададеш този въпрос. Това не е лицемерие, а начин да започнеш непринуден разговор. Не е възпитано човек да се оплаква, още повече на някои, който е срещнал преди минути. И това поведение не е типично само за Италия, а от Индия, през европейските страни до Съединените Щати. За други места не знам, защото не съм бил там. Но в никакъв случай не искам да засегна българите според които това е неразделна част от българската култура като кимането, което значи "не" и разни други странни неща. Сетих се и какво е казал Чърчил когато България обявява война на Англия "Онези, които си казват "Честита баня!" като се изкъпят, те ли ни обявиха война?".

Прага, Чехия


Тагове:   ваканция,   Моята,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. arnette - Ех
10.07.2007 20:40
Все така мразиш мястото, от което произхождаш. ;)
Приятно пътуване!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: artanis
Категория: Други
Прочетен: 613076
Постинги: 167
Коментари: 597
Гласове: 2014
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930